Træterrasse

Få den perfekte træterrasse til haven

Din have er det perfekte opholdssted gennem de varme sommermåneder. Men hvorfor ikke forlænge tiden, du kan være udenfor når vejret er godt? Det kan du nemlig med en træterrasse. En træterrasse er det perfekte match til en stor have, da det giver endnu flere muligheder. Du kan nu indrette terrassen med både spiseområde og hyggeområde. Har du et spisebordssæt fremme, så kan du sidde udenfor og spise med hele familien. Det samme hvis du har loungemøbler. Det giver en hel anden fleksibilitet at kunne sidde på terrassen og nyde en kop kaffe eller en kold øl.

Overvejelser inden byggeriet

Der er to helt væsentlige overvejelser, som du skal tage stilling til inden du bygger terrassen. Det første er størrelsen. Hvor stor skal den være? Det spørgsmål afhænger af dit budget og af størrelsen på din have. Terrassen skal have en naturlig størrelse sammenlignet med haven. Derudover skal der tænkes på hvilket træ, som terrassen skal bygges med. Der findes nemlig en masse forskellige typer af terrassebrædder. Hver type har hvert sit look og udtryk. Eksempelvis er træsorterne IPÉ og Cumaru to meget populære varianter, som giver et varmt og spændende look med deres rødbrune farve. Her skal der tages stilling til hvad der passer bedst med resten af huset.

Forlæng levetiden på din træterrasse

Når du bygger en træterrasse er det vigtigt, at der bliver passet på den i årene frem. Hvis du plejer dit træ, så kan du forlænge levetiden på din terrasse i op til flere år. Derfor er det vigtigt, at du får behandlet træet med et træbeskyttelse eller træolie. Det er samtidig med til at forhindre problemer med træet som råd, fugt eller skimmelsvamp. Så handler det til sidst om at indrette din terrasse, så det giver bedst mulig mening for dig og din familie. Ønsker du inspiration til indretningen af din terrasse, så kan du læse meget mere lige her.