Sådan får du en flot have

Trænger din have til en kærlig hånd eller har du bare lyst til, at der skal ske noget nyt i haven? Det er helt naturligt, at vi gerne vil have, at der skal ske noget nyt en gang imellem. Haven er stedet, hvor man skal kunne finde ro, og det er derfor dejligt hvis man føler sig tilpas i haven. Dog kan det være svært at nytænke sig have, så derfor har vi samlet lidt idéer til, hvad du eventuelt kan gøre.

Planter og blomster

Dette er næsten et must i en flot og hyggelig have. Planter og blomster gør bare rigtig meget, og man kan også gøre det nemt at holde. En græsplæne kan faktisk kræve mere arbejde end bede, hvis bare man har lavet en plan og tænkt det igennem. Højbede er eksempelvis nemme at overskue, nemme at dyrke og er rigtig flotte i sin have. Der findes rigtig mange forskellige, så det kan godt være en fordel at søge lidt højbed inspiration, så du kan finde det, som passer netop til dig og din have.

Praktiske elementer i haven

Det giver efterhånden god mening at have sin egen kompost ude i haven. Der er utrolig meget affaldssortering, som man skal forholde sig til. Det er derfor nemt at have sin egen, som kan rumme alt fra grøntsagsskræller, æggeskaller, tebreve osv. Lav et lille hjørne i haven, hvor dette kan være, så det ikke nødvendigvis står fremme ved døren.

Derudover skal du selvfølgelig have nogle gode, dejlige og hyggelige havemøbler i din have. Det kan være du allerede har nogle, som måske bare trænger til en kærlig hånd. Men ellers kan du anskaffe dig nogle til en god pris også. Det er en fordel både at have et slags spisebord, som I kan bruge om sommeren. Du kan også anskaffe nogle mere afslappende møbler, som kan stå i et hyggehjørne i haven. Det kan eksempelvis være et loungesæt med nogle bløde puder til.

Når du skal i gang med at lave om i din have, er det rigtig at tænke hele årstiden med ind. Dette gælder både ift. blomster og planter, men også hvilke farver og møbler du har. Om sommeren kan du have flotte og lyse sommerfarver, hvor du i efteråret kan have de mere mørke farver som eksempelvis orange og rød. Det ville også være rart, at du hele året rundt har nogle planter, som vil kunne pynte din have lidt.