Byg den perfekte terrasse

Det er meget individuelt, hvad den perfekte terrasse indeholder og ser ud. Men det kan samtidig også være svært at vide, hvad man netop søger og ønsker i en terrasse. Hvor stor skal din terrasse være? Hvilke materialer skal den bygges af? Hvad skal niveauet være på den ift. resten af haven? Derfor har vi samlet en masse inspiration til, hvordan din nye terrasse eksempelvis kan se ud.

Hvad er dine ønsker og behov?

Du skal gøre op med dig selv, om du ønsker en terrasse, som er stor og ligger i sollyset fra morgen til aften, eller om du hellere vil have en mindre og intim terrasse. Det kan være den skal have et overdække, så der rigtig bliver opsat til afslapning, når solen bager frem i de varme dage.

På en terrasse som er forlænget med huset, kan være oplagt at benytte som et udekøkken, hvor din grill har sted. Du kan dog også placer din terrasse mere uforstyrret bagerst i din have.

Der findes, som nævnt tidligere, en masse forskellige typer af terrasser i forskellige niveauer. Du kan få en terrasse i niveau med haven, terrasse i flere niveauer, en hævet terrasse eller en tagterrasse.

Det vil også være dejligt at kunne afskærme din terrasse og dermed skabe noget læ. Det kan du også gøre på flere måder. Du kan eksempelvis lave din afskærmning med en hæk, buske eller et hegn. Dog skal du være nøje opmærksom på, at du ikke afskærmer dit byggeri for meget. Det kan gøre, at du mister din udsigt og sollys. Du bør også til enhver tid kun have din afskærmning til at dække i siddehøjde. For at give lidt ekstra luft til udseendet, kan du også holde afskærmningen åbne nogle steder, hvor andre steder vil den være mere tæt.

Der er som sagt mange muligheder for, hvordan du kan få din terrasse til at være. Du skal derfor være helt klar om de behov, og krav du har til netop din kommende terrasse.

Få hjælpe til at bygge din terrasse

Hvis du ikke er den styre gør-det-selv-person, så kan du altid få masser af hjælpe ude fra. Mange står klar til at gå efter din plan, mens andre også kan hjælpe med at gode råd og vejledning til, hvad man eksempelvis kan gøre i netop din have. Tømrer Galten har et stort udvalg, og alle står klar til at hjælpe netop dig.