En dejlig dag i haven

Hvis du har en have, ved du, hvilken glæde det kan bringe med i den ellers travle hverdag. Specielt om foråret og om sommer, kan jeg gå ude i min have i flere timer.

Dette indlæg er skrevet som en guide til, hvad du kan lave i din dejlige have. Det er selv noget, som jeg nyder meget at bruge min tid på. Jeg går gerne i min have hver dag, hvis vejret selvfølgelig også tillader det.

De mange bede skal passes

Hvis du er ligesom mig, så har du mange bede og krukker i din have. Det betyder, at min have altid står på sit smukkeste med mange flotte og farverige blomster og planter. Om sommeren er der klart mere der skal passes. Der regner ikke altid så meget, og når der er varmt, tørrer blomsterne også hurtigt ud. Der skal derfor vandes dagligt, men resten af året kan det gøres med større mellemrum.

Sæsonpræget eller ej

Du skal gøre op med dig selv om du vil have din have til at skinne om foråret og sommeren, hvor den så står mere stille resten af året. Du kan også gøre som mig, hvor jeg køber sæson blomster og planter, så jeg har noget lækkert i haven hele tiden. Om vinteren har jeg for det meste en masse grønne planter, som kan give lidt farve ud i den ellers mørke natur. I foråret har jeg eksempelvis en. Masse tulipaner og påskeliljer. På den måde kan jeg godt lide at tilpasse haven efter årstiden.

De flotte havemøbler

Jeg kan ikke få nok havemøbler i min ellers store have. Jeg nyder, at jeg kan sætte mig forskellige steder hen i min have, så jeg kan nyde bl.a. solen fuldt ud. Jeg har i den forbindelse både spisebord, hvor vi kan få vores aftensmad, men jeg har også et sofasæt, hvor man rigtig kan få slappet af. Dertil har vi også et lille cafebordsæt, hvor mig og min mand kan nyde vores morgen kaffe om sommeren.

Det er hårdt arbejde

Du skal endelig ikke undervurdere det at passe en have, for det kræver nemlig en masse tid og kræfter. Jeg nyder at bruge tiden udenfor, og jeg nusser med det havearbejde, der er. Men hvis du ser det, som en sur ting, der bare skal overstås, burde du ikke gøre for meget, der er omfattende.

Efter en lang og dejlig dag i haven, husker jeg at få slappet af, når jeg først er kommet indenfor igen.  Jeg har den perfekte massagestol til hjemmet, som jeg dagligt benytter. Den hjælper også meget godt på de muskler, som bliver ømme af havearbejdet.