Have

Sådan laver du den perfekte have

Har du lige fået fingrene i drømmehuset, og skal du til at finde ud af, hvordan det hele skal gøres til dit eget – både i forhold til hvordan indretningen skal være, hvordan rummene skal bruges samt hvordan haven skal se ud? Det kan være både sjovt og udfordrende, men mest af alt er det noget af et projekt at kaste sig ud i. Her kommer nogle gode råd til, hvordan du kan indrette din have bedst muligt, så der kommer til at være plads til alt det, du gerne vil have i haven.

Indret en lækker terrasse

Hvis du har plads til en terrasse, er det en fantastisk ide at få etableret sådan en. En terrasse danner nemlig den perfekte ramme til hygge, og er for det meste stedet, hvor aftenerne bliver til nætter, og hvor man nyder god mad og vin med dem, man holder allermest af. Når terrassen er bygget, er det bare med at anskaffe sig et lækkert bord, nogle gode stole, nogle bløde møbler til et loungeområde og nogle flotte krukker med plads til en masse fine blomster.

Hold din plæne smuk – og plant flotte planter i haven

En anden vigtig ting i haven er at sørge for, at din plæne er vedligeholdt og uden ukrudt og andet skidt – det ser nemlig ikke særlig pænt ud, og er desuden usundt for den fine plæne. En grøn og velholdt plæne indbyder til leg og gode stunder i haven, hvor man kan spille bold, sprede et tæppe ud, man kan sole på, eller bare nyde synet af. Hvis du derudover har overskud til at holde flotte planter og buske i haven, kan du mange gange nyde synet af de frodige og farverige blomster, der oftest er at finde på diverse træer, buske og planter.

Byg et skur med plads til det hele

Har du brug for opbevaringsplads, er det en genial ide at bygge et skur til opbevaring af diverse sager. Her kan du stille haveredskaberne, du kan smide cyklerne ind, og så kan du opbevare drikkevare til næste store fest køligt i skuret. Der er snildt plads til en masse flasker og rammer – hvis du bare husker at dele ud af godterne. Husk, at hvis du føler, du har brug for alkoholrådgivning eller på anden måde har brug for hjælp – eksempelvis til at finde oplysninger om et misbrugscenter – er det altid noget, du kan søge. Det er aldrig godt at gå med selv. Med det sagt, kan et skur altså bruges til det hele – både til opbevaring og til at gemme det væk, man ikke gider at kigge på dagligt.